ŠOK - ODHALENÝ CHOV BAZILISKA, MINISTERSTVO NEPLÁNUJE ROBIŤ NIČ!!!

04.12.2014 23:06

ŠOK - ODHALENÝ CHOV BAZILISKA, MINISTERSTVO NEPLÁNUJE ROBIŤ NIČ!!!
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Oddelenie pre reguláciu a kontrolu čarovných tvorov odhalilo pokus o chov Baziliska vo Veľkej Británii. Čo na to Výbor pre likvidáciu nebezpečných tvorov? "Je to zatiaľ len vajce..."
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Veľká Británia, Gloucester - dnes o 10:00 sa kompetentným členom Oddelenia pre reguláciu a kontrolu čarovných tvorov (OPRAKČT) dostala anonymná správa, na podozrenie pokusu o chov Baziliska v Gloucesteri.
Zodpovedný za tento čin má byť David Harksus Trausbton, prisťahovalec z Nemecka.
Členovia OPRAKČT sa teda ihneď vydali na prieskum tohto podozrenia. Potajme sa premiestnili pri bydlisko David Harksusa Trausbtona a vrazili dnu bez ohlásenia. Trausbton bol absolútne zaskočený, keď ich zbadal a ihneď utekal do skrytej pivnice.
Našťastie, kompetentní boli rýchlejší a pomoc kúzla zviazali v behu Trausbtona a ten spadol na zem tesne pred tým, než sa dostal k veľkej krabici.
Po otvorení krabice členom OPRAKČT sa zistilo, že je tam v hniezde uložená ropucha sediaca na slepačom vajci (ako všetci vedia, z kuracieho vajca, keď ho vysedí ropucha, sa vyliahne Bazilisk).
Poverení teda zaistili dôkazy, zatkli Trausbtona a premiestnili sa späť na Ministerstvo mágie.
Tam členovia Oddelenia pre reguláciu a kontrolu čarovných tvorov predviedli, ako obvineného Davida Harksusa Trausbtona, tak aj dôkaz - ropuchu sediacu na slepačom vajci. Všetci prítomní si mysleli, že prípad je jasný a Výbor pre likvidáciu nebezpečných tvorov vynesie ihneď rozsudok zničiť vajce aj ropuchu, avšak, na veľké prekvapenie všetkých - NESTALO SA TAK. Ako vysvetlenie Výbor pre likvidáciu nebezpečných tvorov uviedol:
"Je to zatiaľ len vajce. Nevyliahlo sa z neho ešte nič životu nebezpečné, preto nevidím dôvod, prečo by sme sa mali zaoberať jeho zničením. Toto je naše posledné slovo."

K protestu Oddelenia pre reguláciu a kontrolu čarovných tvorov na daný rozsudok sa pridáva aj Kancelária aurorov, ktorá nesúhlasí s prepustením Davida Harksusa Trausbtona.

Podali žalobu na rozsudok Výboru pre likvidáciu nebezpečných tvorov a súd o zmenu rozsudku sa bude konať o 4 dni.

Aj keď bude dovtedy Trausbton v dočasnej väzbe, ropucha bude na slepačom vajci sedieť aj tak. Kto vie, či sa tieto 4 dni do súdu nestanú osudnými pre niekoľko stoviek životov nevinných , ako čarodejníkov, tak aj muklov, v Británii tým, že by sa vyliahol Bazilisk? Nikto neurčil v akom štádiu vývinu je vajce ...

O 4 dni Vás budeme informovať o rozhodnutí Súdu. Dúfajte teda s nami, aby sa za tieto 4 dni nestala tragédia ...

autorka: Ajuška ~ Cruella

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Definícia:
BAZILISK

Kategória podľa MM: XXXXX
Prvého zaregistrovaného baziliska vychoval Herpo Smradľavý, grécky čierny mág, ktorý ovládal parselčinu. Po nespočetných pokusoch zistil, že z kuracieho vajca, keď ho vysedí ropucha, sa vyliahne mimoriadne nebezpečný obrovský plaz.
Bazilisk je jasnozelený had, ktorý dorastá až do dĺžky pätnástich metrov. Samec sa od samice odlišuje šarlátovým chocholom na hlave. Má mimoriadne jedovaté zuby, ale jeho najnebezpečnejšou útočnou zbraňou je pohľad do veľkých žltých očí. Každý, kto sa do nich pozrie, ihneď umrie. Ak má bazilisk dostatok jedla (žerie všetky cicavce, vtáky a väčšinu plazov), môže sa dožiť vysokého veku. Bazilisk Herpa Smradľavého údajne žil takmer deväťsto rokov.
Pestovanie baziliska bolo ilegálne už od stredoveku, hoci v praxi sa dá veľmi ľahko utajiť, lebo pri návšteve inšpektora a Oddelenia pre reguláciu a kontrolu čarovných tvorov stačí kuracie vajce vytiahnuť spod žaby. Okrem znalcov parselčiny bazilisky nemôže ovládať nikto. Sú nebezpečné aj pre väčšinu čiernych mágov a najmenej štyristo rokov neexistuje záznam, že by niekto videl baziliska v Británii.